איך לעשות מצגת של סיכום מאמר

בנסיונות להפוך את חוויית הלימודים ליותר אינגייג'ינג, המרצים הוגים סוגי משימות שנועדו לוודא שהסטודנטים אכן קוראים ומבינים את החומר וגם מפגינים את ההבנה בכיתה. משום כך, מרצים רבים נותנים משימת הצגת מאמר במצגת, בה הסטודנטים נדרשים לקרוא מאמרים ולהציג אותם לכיתה באמצעות מצגות. במאמר זה אסביר מה היא הדרך הטובה והבטוחה להפוך מאמר למצגת, בין אם יש בידיכם סיכום מאמר ובין אם לאו.

 

מה ההבדל בין מצגת של מאמר לבין סיכום מאמר?

סיכום מאמר אקדמי צריך להיות כתוב בצורה קולחת ושוטפת. עיקרי המאמר צריכים להיות מובאים בו באופן קולח שמוביל זה לזה, עם מילות חיבור בין עיקר לעיקר. לעומת זאת במצגת של מאמר מומלץ להסתמך יותר על בולטים, מכיוון שהם קלים יותר לקריאה עבור קהל המאזינים, ומתאימים יותר לפורמט של מצגת שהוא יותר דל בטקסט. הם מאפשרים למציג לדבר יותר בחופשיות ולא רק להקריא מן המסך.

 

איך מכינים מצגת סיכום מאמר?

אם אין לכם סיכום מוכן של המאמר, זה בכלל לא נורא. קודם כל אתם כמובן יכולים להזמין ממני סיכום מאמר או למצוא אחד ברשת. אבל גם אם אין לכם סיכום מוכן, תהליך תמצות מאמר לצורך מצגת הוא באמת קל ופשוט. בגדול כל שעליכם לעשות הוא, בעת קריאת המאמר, לרשום נקודות מרכזיות שעולות מכל חלק. הרשימה הזו תשמש אתכם להכנת המצגת, כמקבילה לסיכום. כעת נעבור חלק חלק, על פי מבנה קלאסי של מאמר ועם דוגמא של מצגת אמיתית המציגה את המאמר: הקשר בין קוגניציה חברתית, קבלה מצד קבוצת-השווים והתנהגות חברתית בגני חובה בישראל, (Diesendruck & Ben-Eliyahu, 2006). כמובן שאם קיבלתם הנחיות ספציפיות מן המנחה, פעלו לפי ההנחיות שקיבלתם. אך במידה ולא קיבלתם הנחיות ספציפיות להלן כללי אצבע שיסייעו לכם מאד.

 

שער

בשקופית זו תרשמו את שם המאמר, המחברים והשנה, וכמובן את שם המגישים. אפשר להוסיף קישוטים כיד הדמיון, המתקשרים לנושא המאמר.

שקופית שער במצגת מאמר

 

מבוא

בניגוד ליתר המצגת, בשקופית המבוא מומלץ שלא להשתמש רק בבולטים אלא לשלב פסקה קצרה שמציגה באופן תמציתי את המחקר. בדוגמא זו המבוא תמציתי מאד, אולם עשויים להיות מאמרים שידרשו עבורם יותר משקופית אחת להצגת המבוא.

שקופית מבוא במצגת סיכום מאמר

 

רקע תאורטי

מספר השקופיות שיוקדש לחלק זה משתנה ממאמר למאמר. ככלל, הייתי ממליץ להקדיש 3-4 בולטים לכל נושא ברקע התאורטי. בדוגמע זו הרקע מצומצם ומציג בקצרה תאוריה אחת עמה המחקר מתמודד.

שקופית רקע במצגת סיכום מאמר

 

שאלת מחקר / השערות מחקר

את שאלת המחקר או השערות המחקר מקובל להציג בשקופית משל עצמה, לעתים היא מגיעה ישר אחרי המבוא, בדוגמא זו היא מגיעה אחרי הרקע התאורטי.

שקופית השערת מחקר במצגת סיכום מאמר

 

מתודולוגיה/ שיטת מחקר

כיוון שבגדול מדובר בנתונים – יהיה לכם קל במיוחד לסדר אותם ברשימה. אתם צריכים לכלול כאן את פרטי כלי מחקר (סקר, ניסוי, ראיונות, תצפיות וכד') ואת מאפייני המדגם הנחקר (מספר הנחקרים, גילאים, מאפיינים רלוונטים נוספים). במצגת זו נדרשו שתי שקופיות על מנת להציג את כל האינפורמציה של שיטת המחקר.

שקופית שיטה במצגת סיכום מאמר

שקופית שיטה במצגת סיכום מאמר

 

ממצאים

בחלק זה רישמו בבולטים משפט אחד על כל ממצא, לא יותר מכך. מספר השקופיות ישתנה ממאמר למאמר בהתאם לכמות המצאים. בהחלט ניתן להוסיף גרפים ותרשימים מן המאמר כתמונות בשקופיות הממצאים.

שקופית ממצאים במצגת סיכום מאמר

שקופית ממצאים במצגת סיכום מאמר

שקופית ממצאים במצגת סיכום מאמר

 

דיון ומסקנות

בחלק מן המאמרים הדיון והמסקנות מופרדים, כמו בדוגמא הזו, ובחלק לא. גם כאן יש לבחור במסקנות עיקריות ולכתוב אותן בתמצות מכיוון שהמצגת נועדה להיות קצרה ותמציתית.

שקופית דיון במצגת סיכום מאמר

שקופית מסקנות במצגת סיכום מאמר

 

ביבליוגרפיה

בשקופית זו יש להציג את ההפניה הביבליוגרפיה המלאה של המאמר שהוצג במצגת. לרוב בעת סיכום מאמר אין מוסיפים ציטוטי מאמרים מתוך המאמר שסוכם, אך במידה וכן ציטטם מאמר שצוטט במאמר, יש להוסיף רשימת מקורות שהוזכרו במאמר.

שקופית ביבליוגפיה במצגת סיכום מאמר

 

זהו! ראיתם? קלי קלות. ככה הופכים מאמר או סיכום מאמר למצגת. אם בכל זאת תצטרכו עזרה בכך אל תהססו לפנות אלי, ואשמח להפוך עבורכם כל מאמר למצגת. פשוט שלחו את המאמר ואת ההנחיות למייל guytheodoro80@gmail.com או פנו כאן בטופס ואחזור אליכם בהקדם.

 

    שיתוף:
    פייסבוק
    טוויטר
    לינקדאין
    אימייל
    וואטסאפ